0. 7:10 - 7:55
1. 8:00 - 8:45
2. 8:50 - 9:35
3. 9:40 - 10:25
4. 10:35 - 11:20
5. 11:30 - 12:15
6. 12:30 - 13:15
7. 13:20 - 14:05
8. 14:10 - 14:55
9. 15:00 - 15:45
10. 15:50 - 16:35
11. 16:40 - 17:25
12. 17:30 - 18:15
Informujemy, że uroczyste pożegnanie absolwentów klas IV-tych odbędzie się 17.05.2019r. o godzinie 12.00.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY!
W terminie od 6 do 9 maja 2019r. odbywa się kolejny kurs w ramach projektu współfinansowanego ze środków EFS, tym razem zgłębiający tajniki cukiernictwa - Kurs nowoczesnych technik i technologii piekarniczo-cukierniczych.
11 uczestników poznaje techniki cukiernicze, technologie produkcji ciast, wyrobów cukierniczych, musów, kremów, podstawy pracy z czekoladą, nowoczesne dekoracje i obsługę sprzętu.
Po zdanym egzaminie każdy uczestnik otrzyma certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności.
Więcej zdjęć w galerii KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII PIEKARNICZO-CUKIERNICZYCH
W terminie od 6 do 10 maja 2019r. odbywa się kolejny kurs w ramach projektu współfinansowanego ze środków EFS, tym razem barmański.
Podczas kursu 12 uczestników poznaje sprzęt barmański, klasyfikację alkoholi, technologie przygotowania i mieszania napojów alkoholowych i bezalkoholowych oraz elementy obsługi gości.
04.04.2019 r. uczennice z naszej szkoły, w ramach "Festiwalu Nauki", wzięły udział w warsztatach poświęconych zagadnieniu "kobiecości". Uczestniczki definiowały pojęcie "kobiecości", odwołując się m.in. do twórczości Wisławy Szymborskiej. Wyrażały kobiecość za pomocą rysunków. Każda z uczestniczek miała okazję stworzyć "Własne Koło Życia" oraz mapę swoich wartości.
Na zakończenie projektu, każda z dziewcząt otrzymała "Receptę na szczęście" oraz Certyfikat uczestnictwa w warsztatach.
Warsztaty zorganizowała Filia Wojewódzkiej Biblioteki Pedagogicznej w Chorzowie, w ramach Chorzowskiego Festiwalu. Zajęcia prowadziła p. Jolanta Drosdzol. Naszą szkołę reprezentowały: Daria Sobera, Dorota Bort, Martyna Zdebel, Karolina Gas, Klaudia Merta. Opiekę nad uczennicami sprawowała mgr Wioleta Lisoń.
"KOCHAJ ŻYCIE - NIE ZOSTAWIAJ GO NA DRODZE" to konkurs fotograficzny organizowany przez Śląski Urząd Wojewódzki, Wydział Ruchu Drogowego Komendy Wojewódzkiej w Katowicach, Śląskie Kuratorium Oświaty, Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego w Katowicach oraz TVP3 oddział w Katowicach.
Cele, tematyka i przebieg konkursu z terminami wpływania prac i obrad jury znajdują się w poniższym załączniku:
Regulamin_konkursu_Kochaj_zycie_nie_zostawiaj_go_na_drodze.pdf
Formularz_zgloszeniowy_Kochaj_zycie_nie_zostawiaj_go_na_drodze.pdf
Informacja MEN dla rodziców w związku ze strajkiem nauczycieli:
Do obowiązków dyrektora szkoły i przedszkola należy zapewnienie uczniom bezpiecznych i higienicznych warunków pobytu na terenie placówki (1) i nie zwalnia go z tego obowiązku przystąpienie nauczycieli do strajku (2).
Strajk nie stanowi przyczyny odwołania zajęć w przedszkolu i szkole oraz jej zamknięcia (3).
W sytuacji strajku w przedszkolu lub szkole, dyrektor ma obowiązek zawiadomienia o tym fakcie rodziców uczniów.
Zapewnienie opieki (4) odbywa się zgodnie z planem pracy przedszkola oraz szkoły, tj. z tygodniowym rozkładem zajęć dydaktyczno‐wychowawczych, w tym godzin pracy świetlicy, łącznie z zapewnieniem posiłku, jeżeli dziecko z niego korzysta.
Jeżeli rodzic został powiadomiony o strajku, wówczas ma prawo do informacji o sposobie zapewnienia przez szkołę lub przedszkole zajęć opiekuńczych w tym czasie.
Rodzic, jeśli nie otrzyma komunikatu od dyrektora szkoły lub przedszkola, że nauczyciele przystępują do strajku, bez obaw może przyprowadzić lub wysyłać dziecko do szkoły i nie może spotkać się z sytuacją odesłania lub nieprzyjęcia dziecka do placówki oświatowej.
Jeżeli pomimo wskazanych obowiązków dyrektora szkoły lub przedszkola, rodzic nie otrzyma wystarczającej informacji, a placówka nie zapewnia opieki dziecku na czas strajku, powinien zgłosić ten fakt do organu prowadzącego (5) oraz kuratora oświaty (6).
Browar Przystań- Browar, Restauracja, Kawiarnia, Uroczystości, Konferencje
OFERTA PRACY WEEKENDOWEJ/SEZONOWEJ
Poszukujemy osób chętnych do pracy jako
pomoc kelnerska/kelner
Oferujemy elastyczne godziny pracy
Atrakcyjne wynagrodzenie
Szkolenia
Możliwość rozwoju
Możliwość przyuczenia do pracy
Praca w fajnym zespole
Osoba do kontaktu: Dominik Topolski tel. 509077517
W dniach 01.- 03.kwietnia br. we Wrocławiu odbył się Finał XXIV OgólnopolskiegoTurnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz, w którym wzięło udział 19 cukierników z całej Polski.
Naszą szkołę reprezentowała Justyna Szklanny uczennica klasy 3c/k. Justyna zajęła III MIEJSCE w turnieju, ale w części praktycznej była najlepsza.
BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO
Dostała też nagrodę za najpiękniejszy eksponat z czekolady.
Justyna przygotowywała się do konkursu pod opieką p. Magdaleny Malcherczyk.
W cyklu KSIĄŻKA TYGODNIA Biblioteka poleca w tygodniu
01-07.04. wzruszającą i jednocześnie przezabawną opowieść
o walce dziecka z przeciwnościami losu
autorstwa R.J.Palacio pt. "CUDOWNY CHŁOPAK".
W środę 21 kwietnia 2019 roku odbyła się IV edycja Chorzowskiego Banku Pomysłów Sportowych. Impreza ta jest wspaniałą okazją do promocji szkoły oraz wymiany pomysłów na ciekawą lekcję wychowania fizycznego. Naszą szkołę, pod opieką pani Aliny Gizy reprezentowały: Wiktoria Malinowska (kl. 1b), Dagmara Fer (kl. 2c), Oliwia Kopyto (kl. 3c) i Sandra Jaromin (kl. 3C). Naszym pomysłem na atrakcyjną lekcję wychowania fizycznego były zajęcia taneczne ZUMBA.
Dzisiaj uczestnicy kursu pilotażu wycieczek i rezydenta odbywają zajęcia praktyczne w Oświęcimiu.
Mamy zaszczyt poinformować, że uczennica klasy 4B MARLENA NIŹNIKIEWICZ, w prestiżowym konkursie KULINARNY TALENT 2019 ROBERT SOWA zdobyła II MIEJSCE.
Konkurs odbył się 28.03.2019r. w Warszawie podczas Targów EuroGastro 2019 "Przygotowanie do kariery".
BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO BRAWO
Marlena przygotowywała się do konkursu pod opieką p. Katarzyny Beier. Gratulacje!
Oto danie wicemistrzyni:
W ramach kursu pilotażu wycieczek i rezydenta, współfinansowanego ze środków EFS, uczestnicy kursu udali się 28.03.2019. na wycieczkę na Słowację.
Dzisiaj nasza uczennica Marlena Niźnikiewicz weźmie udział w autorskim konkursie Roberta Sowy, który odbędzie się w Warszawie podczas Targów EuroGastro 2019.
Jest to kontynuacja rozpoczętej w tym roku współpracy z Firmą Prymat i Roberem Sowa "Przygotowania do kariery".
Efekty długich godziny przygotowań, łez i potu będziemy mogli na bieżąco śledzić już dzisiaj.
Wczoraj odbyło się rozlosowanie godziny przygotowania potraw.
Udział w konkursie biorą przedstawiciele szkół, którzy uczestniczyli w warsztatach " Przygotowania do kariery".
Uczestników jest 12 z całej Polski. Każdy z uczestników będzie przygotowywał 8 talerzy tej samej potrawy, mają na to 40 minut !!!!
Trzymamy kciuki i zapraszamy na relację !
21 i 22 marca w SZTYGARCE odbyły się CHORZOWSKIE TARGI EDUKACYJNE, na których nasza szkoła miała okazję zaprezentować swoją ofertę edukacyjną. Zapraszamy do obejrzenia relacji filmowej przygotowanej przez telewizje internetową COMTV.
16.marca br. został wyemitowany w TVP3 KATOWICE odcinek popularnego programu kulinarnego RĄCZKA GOTUJE zarejestrowany w WARSZTACIE SZKOLNYM ZSGU z udziałem naszych uczniów.
W dniu 25.03.2019 r. młodzież naszej szkoły pod opieką p.Magdaleny Malcherczyk uczestniczyła w 10 jubileuszowych Sweet Targach w Katowickim MCK.
21.03.2019r. odbyły się zawody rejonowe w siatkówce dziewcząt.
Reprezentacja naszej szkoły zajęła I MIEJSCE, pokonując szkołę ze Świętochłowic 2:0, a następnie po bardzo emocjonującym meczu - szkołę z Siemianowic 2:1.
Te dwa zwycięstwa zapewniły nam prawo reprezentowania szkoły w PÓŁFINAŁACH MISTRZOSTW ŚLĄSKA.
TRZYMAJMY KCIUKI ZA NASZE SIATKARKI!
Warsztat Szkolny
ul. Powstańców 6a
41-500 Chorzów
tel. (32) 24 11 075