AKTUALNOŚCI

Poniedziałek 02.06.2025

liczba odwiedzin: 5365450

DZWONKI

0.      7:10 - 7:55

1.      8:00 - 8:45

2.      8:50 - 9:35

3.      9:40 - 10:25

4.     10:35 - 11:20

5.     11:30 - 12:15

6.     12:30 - 13:15

7.     13:20 - 14:05

8.     14:10 - 14:55

9.     15:00 - 15:45

10.   15:50 - 16:35

11.   16:40 - 17:25

12.   17:30 - 18:15

Galeria zdjęć

  • NAUCZANIE HYBRYDOWE

    NAUCZANIE HYBRYDOWE
    16.10.2020

    Drodzy Rodzice, Drodzy Uczniowie,

    w związku z tym, że obowiązują nas wytyczne dotyczące żółtej strefy i cały czas rośnie liczba zachorowań na COVID 19, musimy podjąć pewne kroki i decyzje, które będą zgodne z tymi wytycznymi, a przede wszystkim będą wyrazem troski o zdrowie uczniów, ich rodzin i pracowników szkoły.

    Pewnie tak jak już Państwo wiecie z mediów od poniedziałku (19.10.2020r) szkoły ponadpodstawowe w mieście Chorzów znajdują się w strefie żółtej, tak więc przechodzimy na kształcenie hybrydowe.

    Ze względu na specyfikę szkoły, liczebność, a także warunki lokalowo- techniczne, całe klasy naprzemiennie tydzień po tygodniu będą się uczyły w szkole stacjonarnie , a także w swoim domach.

    Klasy uczące się stacjonarnie i online mają zajęcia wg ustalonego planu lekcji.Klasy, uczące się online nawiążą kontakt z nauczycielami, którzy poinformują Państwa, jak będzie wyglądała nauka zdalna tzn. część lekcji online, a część przeznaczona na pracę własną uczniów, która będzie na bieżąco monitorowana i oceniana.

    Jeśli ktoś z Państwa ma problem ze sprzętem, tzn. z komputerem może zgłosić to wychowawcy i spróbujemy znaleźć rozwiązanie, tak aby każdy z uczniów miał dostęp do nauki.

    Liczę na Waszą odpowiedzialność i współpracę, bo nadal obowiązuje Was (uczniów) obowiązek nauki i obecność na zajęciach - stacjonarnych lub online będzie traktowana jak do tej pory.

    Liczę również na wsparcie Państwa i zrozumienie!

    Klasy starsze mają już doświadczenie, bo od marca do czerwca pracowaliśmy zdalnie i wraz z nauczycielami wypracowali pewne sposoby kontaktu i pracy, które przyniosły oczekiwane efekty.

    Uczniów klas pierwszych proszę, aby nie bali się pytać nauczycieli i jestem pewna, że w niedługim czasie wszyscy odnajdziemy się w tej nowej sytuacji, która nie wiem jak długo potrwa.

    I- tydzień (19.10.-23.10.2020r.)

    - stacjonarnie, w szkole są następujące klasy:

    1KC, 1PKM, 1B, 2A, 2C, 2E, 4A, 4B, 4C,

    - zdalnie: reszta klas

    II-tydzień (26.10.-30.10.2020r.)

    - stacjonarnie, w szkole są następujące klasy:

    2G, 2P, 3CK, 1A, 1C, 2B, 2D, 2F, 3A, 3B,

    - zdalnie: reszta klas.

    Warsztaty pracują bez zmian, godzina rozpoczęcia zajęć na cukierni to 7.45, po południu 12.45.

    Nowe informacje będę przekazywała za pomocą dziennika elektronicznego Vulcan.

    Pozdrawiam i życzę wszystkim zdrowia

    Joanna Szymczyk

    dyrektor szkoły

  • MEDAL KOMISJI EDUKACJI NARODOWEJ

    MEDAL KOMISJI EDUKACJI NARODOWEJ
    15.10.2020

    Pani Katarzyna Jaron oraz pani Mirosława Król - nauczycielki Zespołu Szkół Gastronomiczno-Usługowych w uznaniu szczególnych zasług dla oświaty i wychowania zostały odznaczone Medalem Komisji Edukacji Narodowej.

    Obu paniom serdecznie gratulujemy!

  • POWSZECHNY SPIS ROLNY

    POWSZECHNY SPIS ROLNY
    15.10.2020

    Od 1 września do 30 listopada 2020 r. Główny Urząd Statystyczny realizuje Powszechny Spis Rolny.
     

  • DZIEŃ NAUCZYCIELA

    DZIEŃ NAUCZYCIELA
    12.10.2020

    Drodzy Nauczyciele

    Za serce, uśmiech, dobre słowo, zachętę do pracy, gdy nic się nie udawało i pochwałę, gdy wszystko szło dobrze.

    Za pomoc w odkrywaniu tego, w czym jesteśmy najlepsi, za przekonywanie, że możemy zrobić więcej niż się spodziewamy.

    Za pokazanie nam, że się liczymy i jesteśmy ważni.

    Za to, że w tak wielu sytuacjach mogliśmy na Was liczyć.

    Dziękujemy. 

    Samorząd Uczniowski ZSGU

  • KURS NOWOCZESNYCHTECHNIK I TECHNOLOGII PIEKARNICZO-CUKIERNICZYCH

    KURS NOWOCZESNYCHTECHNIK I TECHNOLOGII PIEKARNICZO-CUKIERNICZYCH
    08.10.2020

    Dzieje się!

    Kurs nowoczesnych technik i technologii piekarniczo-cukierniczych współfinansowany ze środków unijnych.

  • REKRUTACJA NA KURS

    REKRUTACJA NA KURS
    01.10.2020

    REKRUTACJA

    NA KURS

    Zadanie 4: Zdobywanie przez uczniów dodatkowych uprawnień zwiększających ich szanse na rynku pracy:

     Rok szkolny 2020/2021

    Kurs pilotażu i rezydenta

    Zgłoszenia uczniów należy składać
    do  p. K.Borowego do 9 października 2020.

  • HARMONOGRAM KURSÓW 2020/2021

    HARMONOGRAM KURSÓW 2020/2021
    01.10.2019

    HARMONOGRAM KURSÓW 2020/2021

     

    KURS NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII PIEKARNICZO-CUKIERNICZYCH

    6,7,8,9 PAŹDZIERNIKA 2020

    Wtorek 6.X godz. 8:00-13:00

    Środa 7.X godz. 8:00-14:30

    Czwartek 8.X godz. 8:00-14:30

    Piątek 9.X godz. 8:00-14:30

     

    KURS BARISTY

    15-16  PAŹDZIERNIKA 2020

    Czwartek 15.X godz. 8:00-14:30

    Piątek 16.X godz. 8:00-14:30

  • KOMPETENTNI NA RYNKU PRACY

    KOMPETENTNI NA RYNKU PRACY
    14.09.2020

    Szanowni Uczniowie i Rodzice

     

    zwracamy się do Państwa z informacją dotyczącą projektu

     

     Kompetentni na rynku pracy

     

    RPSL.11.01.04-24-05CD/18-00, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

    w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020. Oś Priorytetową XI. Wzmocnienie potencjału edukacyjnego. Działanie 11.1. Ograniczenie przedwczesnego kończenia nauki szkolnej oraz zapewnienie równego dostępu do dobrej jakości edukacji elementarnej, kształcenia podstawowego i średniego. Poddziałanie 11.1.4. Poprawa efektywności kształcenia ogólnego –konkurs, na podstawie umowy zawartej pomiędzy Województwem Śląskim, a Chorzowem - Miastem na Prawach Powiatu.

     

    Od 1 września 2020r. przez kolejne 2 lata firma ASSECO DATA SYSTEMS objęła wsparciem

    trzy zespoły szkół średnich w Chorzowie:

    Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych,

    Zespół Szkół Technicznych Nr 1,

    Zespół Szkół Budowlanych.

     

    W ramach wsparcia w szkołach uruchomione zostały Szkolne Biuro Karier, w ramach którego, uczniowie mają możliwość:

    • Diagnozy talentów i określenia preferowanych ról zawodowych
    • Diagnozy kompetencji
    • Uzyskania wskazówek i propozycji działań rozwojowych

    Diagnoza będzie przeprowadzana on-line, indywidualnie przez każdego ucznia.

     

    Prosimy Państwa o życzliwość i aktywny udział w zadaniach Projektu.

     

    Dyrektor Zespołu Szkół Gastronomiczno-Usługowych w Chorzowie, mgr Joanna Szymczyk

    Grono Pedagogiczne

           oraz Zespół Zarządzający Projektem

  • PROCEDURA COVID-19 od września 2020r.

    PROCEDURA COVID-19 od września 2020r.
    31.08.2020

    Drodzy Rodzice, Uczniowie,

    Cieszymy się niezmiernie, że wkrótce znów zobaczymy się w budynku naszej szkoły. Klasy I-wsze chcielibyśmy powitać szczególnie ciepło. Wszystkim nam z pewnością brak codziennej rutyny związanej z tradycyjną formą pracy i życia szkolnego: Rodzicom, Uczniom, Nauczycielom i wszystkim innym członkom naszego zespołu.

    Ponieważ jednak pandemia trwa, musimy myśleć o bezpieczeństwie i dobru naszej szkolnej społeczności, dlatego wprowadzamy następujące procedury, obowiązujące od pierwszego dnia naszego powrotu:

    • Wszyscy nauczyciele i pracownicy szkoły będą wyposażeni w przyłbice lub maseczki wielokrotnego użytku, rękawiczki jednorazowe i żele antybakteryjne do stosowania przez cały dzień
    • Deklaracja COVID-19 na rok szkolny 2020/21 MUSI zostać podpisana i oddana wychowawcy klasy do 2-giego września 2020. Proszę pamiętać, że Pańskie dziecko/podopieczny NIE zostanie wpuszczone na teren szkoły, jeśli szkoła nie dostanie deklaracji COVID-19. Dokument zostanie rozdany uczniom/rodzicom 1-wszego września.
    • Rodzice proszeni są o niewchodzenie do budynku szkoły.
    • Prosimy o wchodzenie do budynku szkoły tylko wtedy, gdy jest to ABSOLUTNIEkonieczne. Jeśli muszą Państwo wejść do budynku szkoły ZANIM Państwo to zrobią prosimy o:

    - założenie maski

    - zdezynfekowanie rąk płynem lub żelem antybakteryjnym (dostępnym przy wejściu)

    - zachowanie dystansu społecznego (min. 2m)

    - ograniczenie pobytu w budynku do absolutnego minimum

    ZANIM uczniowie lub pracownicy wejdą do budynku szkoły, będą musieli:

    • zdezynfekować ręce płynem lub żelem antybakteryjnym (dostępnym przy wejściu)
    • Prosimy powstrzymać się od podawania rąk na przywitanie
    • Prosimy o pozostanie w domu, jeśli zetknęli się Państwo z osobą poddanąkwarantannie.
    •  Prosimy o niewysyłanie dzieci do szkoły, jeśli mają JAKIEKOLWIEK objawy choroby: katar, ból gardła itp.
    •  W sytuacji zaobserwowania jakichkolwiek objawów chorobowych u dziecka podczas pobytu w szkole, dziecko zostanie przeniesione do izolatorium ( gabinet pielęgniarki szkolnej). Będzie tam oczekiwało na szybkie przybycie rodzica lub prawnego opiekuna, a w skrajnych przypadkach np. kiedy dziecko będzie miało wysoką temperaturę, na pogotowie ratunkowe.
    • Jeśli zaobserwują Państwo u siebie lub członków rodziny takie objawy jak gorączka, kaszel lub trudności z oddychaniem, utratę węchu i smaku proszę zadzwonić na numer całodobowy infolinii Ministerstwa Zdrowia: 800 190 590, aby uzyskać wskazówki dotyczące dalszego postępowania.
    • W najbliższym czasie nasza szkoła nie będzie organizować wycieczek.
    • Wszyscy uczniowie są zobowiązani do posiadania własnej maski na twarz lubprzyłbicy. Prosimy, aby tylko uczniowie z astmą lub innymi podobnymi schorzeniami używali przyłbic. Prosimy o zapoznanie się z poniższymi zasadami w tym zakresie:
    •  Wszyscy uczniowie są zobowiązani do noszenia masek lub przyłbic w czasiemieszania się z innymi klasami, szczególnie podczas wejścia i wyjścia ze szkoły.
    •  Na zajęciach w pracowniach technologicznych oraz obsługi gościa uczniowiezobowiązani są do noszenia masek lub przyłbic przy wejściu oraz podczas przemieszczania się po sali, a także w czasie wykonywania ćwiczeń praktycznych, jeżeli nie ma możliwości zachowania dystansu 1.5m. Maska lub przyłbica może być zdjęta po zajęciu przez uczniów miejsca, podczas części teoretycznej.
    •  Po wejściu do pracowni uczniowie powinni natychmiast dokładnie umyć i zdezynfekować ręce. Ze względu na konieczność używania wspólnego sprzętu, ręcenależy myć i dezynfekować również w trakcie zajęć.
    • Prosimy o zakupienie niebieskiego lub czarnego mazaka do sucho-ścieralnej tablicy.
    • Uczniowie muszą mieć założone jednorazowe rękawiczki podczas zajęć wpracowniach komputerowych
    • Po zakończeniu zajęć danej grupy, pracownia zostanie zdezynfekowana.
    • W celu uniknięcia tłoku w szatniach, uczniowie powinni uczniowie powinni korzystać z nich sukcesywnie, w kilkuminutowych odstępach. W przypadku, gdy nie można zachować dystansu 1.5 m, zakładanie masek również obowiązuje. Po przebraniu się uczeń powinien jak najszybciej opuścić szatnię.
    • Budynek będzie dezynfekowany na bieżąco.
    • Będziemy wietrzyć klasy na początku każdej lekcji w obecności nauczyciela
    • Wyjścia do toalety będą regulowane przez nauczycieli, aby nie tworzyły się kolejki.
    • Specjalnie wyznaczona osoba będzie dezynfekować ciągi komunikacyjne, klamki,włączniki światła, spłuczki toaletowe, krany, poręcze schodów itp.
    • Jeśli pogoda i poziom smogu pozwolą, lekcje WF będą odbywać się na zewnątrz.
    • Uczniowie muszą myć ręce kilka razy dziennie.
    • Posiłki będą spożywane w salach lekcyjnych. W sklepiku szkolnym będzie możnakupić drobną przekąskę i napój zachowując jednocześnie wszystkie zasady bezpieczeństwa obowiązujące w sklepach (dystans, maseczka)
    • Będziemy monitorować stronę internetową Kuratorium Oświaty w Katowicach podkątem wiadomości lub nowych zaleceń.

     

    Procedury bezpieczeństwa dotyczące zapobiegania i przeciwdziałania rozprzestrzenianiu się COVID-19 wśród uczniów i pracowników ZSG-U w Chorzowie 

    oraz klientów przebywających na terenie Warsztatów Szkolnych

     

    1. Na teren Warsztatów Szkolnych wpuszczane są tylko osoby zdrowe

    2. Wszyscy wchodzący na teren Warsztatów Szkolnych zobowiązani są do dezynfekcji

    rąk korzystając z płynu dezynfekcyjnego znajdującego się w korytarzu

    3. Uczniowie przynoszą własne maseczki lub przyłbice

    4. Uczniowie i nauczyciele oraz pracownicy zobowiązani są do noszenia maseczek lub

    przyłbic podczas przebywania na terenie Warsztatów Szkolnych

    5. Kelnerzy i Dział Ekspedycyjny pracują w rękawiczkach

    6. Uczniowie i nauczyciele często myją ręce i dezynfekują je w miejscach

    przeznaczonych

    7. Do toalet uczniowie wychodzą pojedynczo zgłaszając takie wyjście każdorazowo

    nauczycielowi

    8. Toalety i powierzchnie dotykowe będą dezynfekowane co 3 godziny

    9. Posiłki powinny być spożywane w miejscach do tego przeznaczonych z zachowaniem

    dystansu społecznego i szczególnych środków higieny (każdorazowe mycie i dezynfekcja

    stolika po posiłku oraz mycie i dezynfekcja rąk)

    10. Surowce z magazynu są pobierane zgodnie z harmonogramem, do magazynu

    spożywczego uczniowie wchodzą pojedynczo

    11. Uczniowie stosują się ściśle do harmonogramu zajęć i nie przebywają na terenie

    Warsztatów Szkolnych poza własnymi zajęciami

    12. Do szatni uczniowie wchodzą pojedynczo. W szatni może przebywać jednocześnie 3

    lub 4 uczniów w zależności od możliwości zachowania dystansu społecznego

    13. Zajęcia odbywają się bez przerwy, w związku z czym możliwe jest sukcesywne

    wypuszczanie uczniów do szatni już 25 minut przed planowanym zakończeniem zajęć

    14. Szatnie między zmianami będą wietrzone i dezynfekowane

    15. Po zakończeniu zajęć uczniowie sprzątają stanowiska robocze i dezynfekują je

    16. Produkcję i stan porządków przekazują sobie nauczyciele a nie szefowie grup

    17. Obsługa gości odbywa się zgodnie z wytycznymi Państwowej Inspekcji Sanitarnej i

    Ministerstwa Zdrowia

    18. Uczeń pracujący w sklepiku warsztatowym posiada maseczkę lub przyłbicę oraz

    rękawiczki

    Chcielibyśmy, aby byli Państwo świadomi odpowiedzialności za podjęte decyzje na obecnym

    etapie sytuacji związanej z pandemią.

    Proszę zaapelować do swoich dzieci/podopiecznych o dojrzałe i odpowiedzialne podejście

    do zaistniałej sytuacji i przekazanie tych informacji.

    Licząc na Państwa zrozumienie i współpracę, łączymy wyrazy szacunku i serdeczności,

    Dyrekcja Zespołu Szkół Gastronomiczno-Usługowych

    w Chorzowie

  • HARMONOGRAM ROZPOCZĘCIA ROKU SZKOLNEGO 2020/2021

    HARMONOGRAM ROZPOCZĘCIA ROKU SZKOLNEGO 2020/2021
    26.08.2020

    Drodzy Uczniowie i Rodzice,
    przekazujemy państwu harmonogram spotkań z wychowawcą w dniu 1-wszego
    września 2020r. dla poszczególnych klas.
    W tym roku szkolnym w związku z pandemią nie odbędzie się uroczystość
    rozpoczęcia roku szkolnego w ogrodzie szkoły. Prosimy zapoznać się z
    poniższym harmonogramem.


    9.00 – spotkanie uczniów klas pierwszych w wychowawcami:


    IA- sala 47
    IB – sala 12
    IC – sala 23
    IKC – sala 38
    IPKM – sala 37


    9.30 - spotkanie uczniów klas drugich technikum z wychowawcami:


    IIA – sala 17
    IIB – sala 3
    IIC – sala 20
    IID – sala 39
    IIE – sala 28
    IIF – sala 22


    9.45 – spotkanie uczniów klas drugich Branżowej Szkoły I Stopnia z
    wychowawcami:


    IIG – sala 38
    IIP – sala 37


    10.00 – spotkanie uczniów klas trzecich z wychowawcami:

    IIIA - sala 17
    IIIB – sala 12
    IIICK – sala 37


    10.15 – spotkanie uczniów klas czwartych z wychowawcami:


    IVA – sala 23
    IVB – sala 39
    IVC – sala 22

  • HARMONOGRAM ODBIORU ŚWIADECTW

    HARMONOGRAM ODBIORU ŚWIADECTW
    22.06.2020

    Drodzy Uczniowie, Drodzy Rodzice,

    Koniec roku szkolnego zbliża się małymi krokami i niestety akademia oraz  rozdanie świadectw nie będzie możliwe w tradycyjny sposób.

    W tym roku ze względu na  Covid-19, jesteśmy zmuszeni  dla bezpieczeństwa uczniów i pracowników szkoły, aby odbiór świadectw odbywał się według następującego harmonogramu:

    26.06.2020r.- piątek

    8.00-9.55- klasa IIIa- wych. I. Miśtak

    10.00-11.55 – klasa IIIb- wych. W. Lisoń

    12.00- 13.55 – klasa IIIc- wych. E. Dobrowolska

    29.06.2020r. – poniedziałek

    8.00-9.55- klasa IIa- wych. B. Kuglin-Sojda

    10.00-11.55 – klasa IIb- wych. B. Brzozowski

    12.00- 13.55 – klasa IIck- wych. E. Ptok

    30.06.2020r. – wtorek

    8.00-9.55- klasa Ia – wych. M. Król

    10.00-11.55 – klasa Ib – wych. A. Giza

    12.00- 13.55 – klasa Ic - wych. K. Wieczorek

    01.07.2020r. - środa

    8.00-9.55- klasa Id- wych. K. Borowa

    10.00-11.55 – klasa Ie – wych. A. Kubacka

    12.00- 13.55 – klasa If – wych. E. Bielawska

    02.07.2020r. – czwartek

    8.00-9.55- klasa IP- wych. M. Malcherczyk

    10.00-11.55 – klasa IG- wych. K. Borowy

    Harmonogramy z konkretną godziną będą dostępne u wychowawcy klasy.

    Zobowiązuję wszystkich odbierających świadectwa do posiadania maseczki . Przy drzwiach będzie stał dozownik z płynem do dezynfekcji rąk. Proszę przychodzić o wyznaczonych godzinach żeby nie tworzyła się długa kolejka. Po odbiór mogą zgłaszać się rodzice lub uczniowie. Do szkoły wchodzi na raz tylko jedna osoba. W sytuacji kiedy nastąpi przeszkoda w odebraniu świadectwa w wyznaczonym czasie, prosimy o indywidualny kontakt telefoniczny z sekretariatem szkoły 32 2141725 żeby umówić się na inny termin.

    Życzę Wam drodzy Uczniowie spokojnych, zdrowych wakacji.

    Pozdrawiam

    Joanna Szymczyk

    dyrektor szkoły

  • KOMPETENTNI NAUCZYCIELE I KOMPETENTNI UCZNIOWIE

    KOMPETENTNI NAUCZYCIELE I KOMPETENTNI UCZNIOWIE
    16.06.2020

    4 czerwca miesięcznik kulturalno-społeczny Goniec Górnośląski zamieścił artykuł na temat realizacji projektu "Kompetentni na rynku pracy", w którym nasza szkoła bierze udział.

    W artykule "Kompetentni nauczyciele i kompetentni uczniowie z trzech zespołów szkół średnich w Chorzowie" czytamy:

    "Dzięki pozyskanym środkom od 1 września trzy chorzowskie szkoły rozpoczęły realizację projektu „Kompetentni na rynku pracy” w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020 współ nansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Działanie 11.1. Ograniczenie przedwczesnego kończenia nauki szkolnej oraz zapewnienie równego dostępu do dobrej jakości edukacji elementarnej, kształcenia podstawowego i średniego."

  • WNIOSKI O SKIEROWANIE DZIECKA DO KSZTAŁCENIA SPECJALNEGO

    WNIOSKI O SKIEROWANIE DZIECKA DO KSZTAŁCENIA SPECJALNEGO
    10.06.2020

    Wydział Edukacji Urzędu Miasta Chorzów informuje, iż wniosek o skierowanie dziecka do kształcenia specjalnego na rok szkolny 2020/2021 rodzice/ prawni opiekunowie dziecka składają do Wydziału Edukacji Urzędu Miasta Chorzów w terminie do dnia 24 czerwca  2020r. w formie papierowej* lub elektronicznej **.

    Skierowania uczniów na rok szkolny 2020/2021 do poszczególnych placówek zostaną wydane przez Wydział Edukacji Urzędu Miasta Chorzów w porozumieniu z Publiczną Poradnią Psychologiczno- Pedagogiczną w Chorzowie w terminie do dnia 31 lipca 2020r.

    Dzieci, których rodzice/prawni opiekunowie nie złożą wniosku w terminie do 24 czerwca 2020r.,będą  kierowane do oddziałów specjalnych w szkole ogólnodostępnej lub w zespole szkół specjalnych, do oddziałów lub na zajęcia wczesnego wspomagania rozwoju w terminie do dnia 31 sierpnia 2020r.

    Powyższe zapisy reguluje Zarządzenie nr OR.105.2020 Prezydenta Miasta Chorzów z dnia 28 kwietnia 2020 roku  o zmianie zarządzenia  nr OR.101.2018 Prezydenta Miasta Chorzów z dnia 11 maja 2018r. w sprawie określenia zasad organizacji kształcenia uczniów o specjalnych potrzebach edukacyjnych w Mieście Chorzów.

  • HARMONOGRAM MATUR

    HARMONOGRAM MATUR
    28.05.2020

     

    HARMONOGRAM MATUR 2020

     

    8.06.2020              GODZ.9.00              JĘZYK POLSKI

    8.06.2020              GODZ.14.00            JĘZYK POLSKI

    9.06.2020              GODZ.9.00              MATEMATYKA

    10.06.2020            GODZ.9.00              JĘZYK ANGIELSKI

    10.06.2020            GODZ.14.00            JĘZYK ANGIELSKI

    16.06.2020            GODZ.9.00              BIOLOGIA

    16.06.2020            GODZ.14.00            WOS

    17.06.2020            GODZ.9.00              CHEMIA

    19.06.2020            GODZ.9.00              GEOGRAFIA

    24.06.2020            GODZ.14.00            HISTORIA

  • OFERTA EDUKACYJNA 2020/2021 ZSGU W CHORZOWIE

    OFERTA EDUKACYJNA 2020/2021 ZSGU W CHORZOWIE
    27.05.2020

    5-letnie Technikum Gastronomiczne

     w zawodach:

    •Technik hotelarstwa

    •Technik żywienia i usług gastronomicznych

    •Technik usług kelnerskich 

     

    3-letnia Branżowa Szkoła I stopnia

     w zawodach:

    •Kucharz

    •Cukiernik

    •Kelner

    •Magazynier logistyk

    •Pracownik obsługi hotelowej

  • NOWE TERMINY MATUR

    NOWE TERMINY MATUR
    21.05.2020
  • HARMONOGRAM REKRUTACJI

    HARMONOGRAM REKRUTACJI
    21.05.2020

    Harmonogram rekrutacji do szkół ponadpodstawowych na rok szkolny 2020/2021

     

    15 czerwca - 10 lipca - złożenie wniosku o przyjęcie do szkoły ponadpodstawowej;

     

    23 czerwca - 7 lipca - sprawdziany uzdolnień kierunkowych, kompetencji językowych, próby sprawności fizycznej;

     

    26 czerca - 10 lipca - dostarczenie świadectwa ukończenia szkoły podstawowej;

     

    31 lipca - 4 sierpnia - uzupełnienie wniosku o przyjęcie do szkoły ponadpodstawowej o zaświadczenie o wyniku egzaminu ósmoklasisty;

     

    12 sierpnia - podanie listy kandydatów zakwalifikowanych i niezakwalifikowanych;

     

    13 - 18 sierpnia - potwierdzenie woli przyjęcia do szkoły;

     

    19 sierpnia - ogłoszenie listy kandydatów przyjętych i kandydatów nieprzyjętych.

  • 100. ROCZNICA URODZIN JANA PAWŁA II

    100. ROCZNICA URODZIN JANA PAWŁA II
    18.05.2020

    Kliknij link poniżej, aby zobaczyć prezentację.

  • POŻEGNANIE

    POŻEGNANIE
    15.05.2020

     

    Pożegnanie uczennicy

    Z wielkim bólem i żalem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Joasi Pająk- uczennicy naszej szkoły. Łączymy się w bólu i żałobie z rodziną Zmarłej, wyrażając nasze współczucie.

    Msza święta pogrzebowa odbędzie się 18.05.2020r. o godz. 11 .00  w kościele pod wezwaniem Najświętszego Serca Pana Jezusa ul. Długa 32 w Chorzowie Batorym.

    Pokój Jej Duszy

    Pogrążeni w głębokim smutku- Dyrekcja, Nauczyciele oraz Uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno- Usługowych w Chorzowie.

  • WSPOMNIENIE

    WSPOMNIENIE
    13.05.2020

     

     

    W poniedziałek 11.05.2020r. odeszła od nas Joanna Pająk - uczennica klasy 2a.

     

    Nikt z nas nie przypuszczał, że nie spotkamy się z Tobą - Joasiu. Jeszcze dwa miesiące temu widzieliśmy Cię w szkole, skupioną na lekcjach i sprawach dnia codziennego. Żadne słowa nie są w stanie wyrazić tego, co czujemy. Jesteśmy wstrząśnięci. Tak trudno uwierzyć, że Ciebie już nie ma, że nie zobaczymy Cię w klasie, na szkolnym korytarzu, że nie obdarzysz nas swoim uśmiechem. Byłaś Joasiu uśmiechniętą, pomocną i zaradną osobą. Dziękujemy Ci za Twój każdy gest życzliwości i nasze wspólne rozmowy. Angażowałaś się w sprawy naszej klasy i sklepiku szkolnego. Śmierć przyszła nagle, niespodziewanie, za wcześnie, przekreślając Twoje plany i marzenia.

     

    Żegnamy Cię nasza Droga Joasiu. Będziesz żyła w naszej pamięci zawsze… Spoczywaj w pokoju!

     

    Koleżanki, Koledzy i Wychowawca klasy

strona:

Kontakt

  • Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych
    ul.Katowicka 64
    41-500 Chorzów
  • (32) 24 11 725

Kontakt

Warsztat Szkolny

ul. Powstańców 6a

41-500 Chorzów


tel. (32) 24 11 075

Mapa

Poniedziałek 02.06.2025