AKTUALNOŚCI

Piątek 17.10.2025

liczba odwiedzin: 5600482

DZWONKI

0.      7:10 - 7:55

1.      8:00 - 8:45

2.      8:50 - 9:35

3.      9:40 - 10:25

4.     10:35 - 11:20

5.     11:30 - 12:15

6.     12:30 - 13:15

7.     13:20 - 14:05

8.     14:10 - 14:55

9.     15:00 - 15:45

10.   15:50 - 16:35

11.   16:40 - 17:25

12.   17:30 - 18:15

Galeria zdjęć

KONKURSY SZKOLNE

2025/2026

AKADEMIA KULINARNA MARCINA BUDYNKA

GRATULUJEMY AGACIE I ZOSI!

Znamy finalistów trzeciej edycji konkursu Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Wołowego i Wieprzowego organizowanego przez Związek Polskie Mięso.

Finałowe zmagania młodych adeptów sztuki kulinarnej już 27 października br. w Instytut Kulinarny Transgourmet.

Najlepsze duety, które zobaczymy w finale tegorocznej edycji:

Maria Solińska i Hubert Hyzopski Zespół Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku

Faustyna Krupa i Anna Monica Zespół Szkół nr 7 w Tychach

Alessia Czyżyk i Magdalena Bławat ZSGH Gdańsk

Agata Wojtasik i Zofia Sierant Zespól Szkół Gastronomiczno-Usługowych w Chorzowie

Thomas Courtin i Lilianna Czyż Zespół Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego w Zielonej Górze

Aleksandra Bąkowska i Jakub Nowakowski Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu

Jakub Markowski i Natalia Wysocka Zespół Szkół im. ks. Jana Krzysztofa Kluka w Wojewodzinie

Joanna Pampuch i Mykyta Halushko Zespół Szkół Zawodowych nr 4 im. Bronisława Koraszewskiego w Opolu

Dominika Juchniewicz i Julia Torucka Zespół Szkół Ekonomicznych i Technicznych im. S. Mikołajczyka w Pasłęku

Jan Adamczyk i Jędrzej Kacprzyk ZSG Poznańska

Gratulujemy i do zobaczenia!

#FunduszePromocji #polskiemięso #polskawołowina #polskawieprzowina #ksk #klubszefowkuchni #konkurskulinarny #szkołagastronomiczna #gastronomik #InstytutKulinarnyTransgourmet

26 WRZESIEŃ - DZIEŃ JĘZYKÓW OBCYCH

Z okazji Europejskiego Dnia Języków Obcych uczniowie klas pierwszej i drugiej Technikum wzięli udział w quizie wiedzy o Niemczech.

Uczniowie wykazali się dużą realioznawczą wiedzą z zakresu geografii, kultury a nawet polityki. 

26 WRZESIEŃ- DZIEŃ JĘZYKÓW OBCYCH

Wyniki konkursu: Masters of Conversations
Dnia 26 września odbył się szkolny turniej językowy. Uczestnicy brali udział w
konwersacjach na wylosowany temat (np. w hotelu, restauracji, na lotnisku, w sklepie, itp).
Jury konkursowe było pod wrażeniem umiejętności językowych uczestników, którzy
wykazali się bogatym zasobem słownictwa, znajomością struktur gramatycznych,
doskonałym akcentem, a przede wszystkim swobodą wypowiedzi i ogromnym poczuciem humoru!
Zwyciężczynie konkursu ex aequo to uczennice klasy 3A:

Emilia Fornal i Nadia Jonienc.


Gratulujemy!

KONKURS "GASTRO CHEF" ZA NAMI!

W minioną środę 17.09.2025 na deptaku przy Urzędzie Miasta przy ul. Jagiellońskiej odbył się emocjonujący konkurs kulinarny, który zgromadził młodych adeptów sztuki gastronomicznej, pełnych pasji, kreatywności i niecodziennych pomysłów.

Konkurs został zorganizowany przez naszą szkołę, a jego wyjątkową oprawę zapewniło profesjonalne jury w składzie: Paweł Kaczmarek, Grzegorz Miśta, Dariusz Barański, Paweł Ferenc, Kinga Bałazy i Gabriel Gatner.

W wydarzeniu wzięli udział także goście specjalni – przedstawiciele Urzędu Miasta oraz Kuratorium Oświaty, którzy docenili zaangażowanie młodych kucharzy i podkreślili znaczenie rozwijania talentów gastronomicznych wśród uczniów.

Dzięki wsparciu naszych partnerów i sponsorów – Unilever Food Solutions, CHEFS CULINAR, MONIN, UNOX, Europa Park, CLEAN of HoReCa Bytom, FORMA FOOD, KOFFEINA i WEINDICH Chorzów – konkurs odbył się w profesjonalnej, inspirującej atmosferze, w której młodzi kucharze mogli zaprezentować swoje kulinarne talenty w pełnej krasie.

Zwycięzcy konkursu:

 1. miejsce – Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego nr 1 Gliwice

Danie: Owocowa rzeź na gofrze – kapuściany gofr, szarpany schab i chutney truskawkowy Kreatywność, perfekcja i odważne połączenie smaków zapewniły drużynie z Gliwic zasłużone zwycięstwo!

 2. miejsce – Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Chorzów

Danie: Roladkowa fantazja z ogrodu i lasu – roladka ze schabu z farszem szpinakowo-morelowym i serem gorgonzola, tartaletka z panszkrałtem, mus truskawkowy i chips z kapusty Pasja i elegancja podania pozwoliły drużynie z Chorzowa zdobyć drugie miejsce i zachwycić jury!

 3. miejsce – Zespół Szkół nr 7 Tychy

Danie: Roladka schabowa z truskawkowym biszkoptem, kapusta włoska sauté i balsamiko truskawkowe Finezja smaków i staranność wykonania zapewniły trzecie miejsce drużynie z Tychów.

Gratulujemy wszystkim uczestnikom – pokazaliście, że młoda gastronomia w Polsce ma przed sobą świetlaną przyszłość!

Wasza kreatywność, precyzja i pasja sprawiły, że dzisiejszy konkurs był prawdziwym świętem smaku, a obecność gości specjalnych z Urzędu Miasta i Kuratorium Oświaty dodała wydarzeniu prestiżu i wyjątkowego charakteru.

więcej zdjęć w albumie poniżej:

Kontakt

  • Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych
    ul.Katowicka 64
    41-500 Chorzów
  • (32) 24 11 725

Kontakt

Warsztat Szkolny

ul. Powstańców 6a

41-500 Chorzów


tel. (32) 24 11 075

Mapa

Piątek 17.10.2025