Czwartek 15.11.2018

liczba odwiedzin: 282626

AKTUALNOŚCI

GALERIA ZDJĘĆ

GASTRONOMIA

CHORZOWSKI PRZYSTANEK PAT - POZYTYWNIE ZAKRĘCENICHORZOWSKI PRZYSTANEK PAT - POZYTYWNIE ZAKRĘCENI

20 października tego roku odbyła się czwarta edycja Chorzowskiego Przystanku PAT pod hasłem Pozytywnie Zakręceni.Nasza szkoła była drugi raz organizatorem warsztatów dla młodzieży z chorzowskich szkół podstawowych, biorącej udział w przystanku.Warsztaty prowadzone były przez nauczycieli naszej szkoły: Master Chef - przez Panią Grażynę Tarasek, Kuchenne Rewolucje przez Panią Izabelę Giersberg-Mataniak oraz Bake Off Ale Ciacho przez Panią Magdalenę Malcherczyk.W sumie w warsztatach wzięły udział 34 osoby, które na każdych z warsztatów poznawały tajniki gotowania pysznych dań ,pieczenia wyśmienitych  ciast oraz przygotowywania zakąsek i koktajli owocowych.Na podsumowaniu warsztatów wszyscy uczestnicy prezentowali to czego się nauczyli oraz częstowali zebranych gości tym co wspólnie przygotowali.

OBSŁUGA GASTRONOMICZNA

08. listopada, uczniowie Naszej Szkoły brali udział w obsłudze gastronomicznej w Centrum Edukacyjnym IPN PRZYSTANEK HISTORIA w Katowicach.

Konkurs kucharski i cukierniczy rozstrzygnięty! Tym razem temat przewodni to "BIAŁO - CZERWONI".

Leszczyńska Natalia zaprezentowała "Tiramisu z musem truskawkowym i dekor z białej czekolady".

Ania Krupa podała "Red velvet" (miejsce 1).

Dominik Witek podał "Tartaletkę z kremem z mascarpone."

Paulina Iwaniuk zaserwowała "Roladę, kluski, buraczki i puree ziemniaczane" (miejsce 2).

Marek Piotrowski podał "Krem z pomidorów".

Anna Toś zaserwowała "Pierś z kaczki" (miejsce 1).

Justyna Szklanny podała "Bankietówkę" (miejsce 2).

Melisa Hauke podała "Niespodziankę".

Bartek Sadło zaprezentował "Stek z polędwicy" (miejsce 3).

Marlena Miśnikiewicz zaprezentowała "Słodkie bułki" (miejsce 3).

 

Zwycięska potrawa to:

      "Pierś z kaczki"  Anny Toś (konkurs kucharski),

                                                 

                                                                                                oraz "Red velvet" Ani Krupy (konkurs cukierniczy).

100-metrowiec na 100-lecie odzyskania niepodległości przez Polskę.

To kolejna inicjatywa Technikum Gastronomicznego, które zorganizowało ten happening w centrum naszego miasta własnie dziś 04.10.2018r.

 

Jak to wszystko wyglądało? Popatrzcie i oceńcie sami:

 

                             

Już jutro wielkie otwarcie warsztatów szkolnych i jest to świetny pretekst żeby podejrzeć co się tam działo dzień przed....

Tu widać duży entuzjazm do pracy..

.

Tu zaangażowanie grona pedagogicznego.

 

 

Logo naszej szkoły, które znajdzie się na olbrzymim torcie.

Tu wre praca zespołowa.   

      

Chwila zastanowienia...

Aktualności

Kontakt

  • Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych
    ul.Katowicka 64
    41-500 Chorzów
  • (+32) 24 11 725

Kontakt

Warsztat Szkolny

ul. Powstańców 6a

41-500 Chorzów


tel. (+32) 24 11 075

Galeria zdjęć